Vereniging Centraal Wonen Klopvaart

08-11-2023
0 reacties

Vereniging Centraal Wonen is een woongroep in Utrecht-Noord met circa 80 bewoners. Centraal Wonen is een vorm van groepswonen waarbij de bewoners ervoor kiezen om een aantal voorzieningen met elkaar te delen en gezamenlijk verantwoordelijk te zijn voor de woonomgeving.

Centraal Wonen Klopvaart is een project dat voor en door de bewoners is opgezet. Na jarenlange voorbereidingen en onderhandelingen met de gemeente Utrecht en de toenmalige woningbouwvereniging, betrokken in 1984 de eerste bewoners hun woning.

Wonen binnen Centraal Wonen vraagt een actieve bijdrage van de bewoner. Daar staat echter een grotere zeggenschap over de eigen leefomgeving tegenover. Zo worden de woningen niet door WoningNet Utrecht toegewezen, maar bepalen de bewoners zelf wie er naast en met hen komt wonen. Ook het onderhoud van de tuin is in handen van de bewoners. Actief deelnemen aan een van de verschillende commissies wordt van iedere bewoner verwacht. Deze commissies maken het wonen in Centraal Wonen Klopvaart dynamisch.

Afbeeldingen

Wonen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen