BuurtGeluk

08-08-2023
0 reacties

De start van Buurtgeluk ligt bij een burgerinitiatief.  Vanuit haar visioen hoe zij zelf gezond en gelukkig oud wil worden in haar eigen wijk, startte bewoonster Grace Brok in 2015 het initiatief om de deuren van voetbalvereniging Helios open te gooien.

Dit had als doel dat bewoners uit de wijk een (sportieve) plek hebben om te kunnen bewegen, ontmoeten, ontwikkelen en samen een community te vormen waarin iedereen bijdraagt en naar elkaar omkijkt.  Beginnen door te vragen wat de behoeften van de bewoners zijn en vervolgens samen met bewoners en partners te starten en te experimenteren.  Vanuit deze samenwerking is Buurtgeluk ontstaan.  

De kern van Buurtgeluk zijn de twee burgerinitiatieven Wijk voor elkaar (Helios) en Verbindingscentrum de 5Hoek en Solis Zorggroep en Deventer Doet.  Met daarom een grote schil van partners zoals Team Toegang, Team Preventie, Huisartsenpraktijken, Carinova, Buur & Zo, ROC Aventus, Saxion Hogeschool, Bettery Institute, MKB, bedrijfsleven, etc. En met steun van de gemeente en zorgverzekeraar Eno.

Afbeeldingen

Multifunctioneel

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen