Tijdens dit webinar geven onderzoekers Jan Hassink en Bram van Helvoirt een introductie over de diversiteit van sociale voedselgemeenschappen in de stad en hun positieve impact op verschillende sociale thema's. Vervolgens gaan drie sprekers uit de praktijk met elkaar in gesprek rondom de kernvraag: hoe kan de sociale waarde groeien en hoe creëren we meer ruimte voor deze voedselgemeenschappen?
Sprekers:
- Jan Hassink, onderzoeker aan de Wageningen University & Research en betrokken bij het NWA-programma 'Transitie naar een duurzaam voedselsysteem'
- Bram van Helvoirt, onderzoeker en docent aan de HAS Hogeschool en betrokken bij het NWA-programma 'Transitie naar een duurzaam voedselsysteem'
- Hein van den Hurk, directeur bij Stichting Het Werkt en verantwoordelijk voor de algemene organisatie en de doorontwikkeling van GroeiTuin013.
- Liane Lankreijer, betrokken bij allerlei voedselgemeenschappen, waaronder Ons Eten Den Haag en Voedsel Anders. Ze kan als geen ander uitleggen wat de waarde is van voedselverbindingsplekken en waarom voedselinitiatieven meer samen moeten optrekken.
- Herman KleinJan en Bas van Herrikhuijzen, bestuursadviseurs Stadslandbouw en Regionaal Voedsel bij gemeente Arnhem en lid van het kennisplatform Stadslandbouw Nederland. Zij lichten toe hoe de gemeente ruimte maakt voor voedselgemeenschappen en ze koppelt aan verschillende beleidsthema’s.
We organiseerden dit webinar in samenwerking met NWA-programma 'Transitie naar een duurzaam voedselsysteem', Participatietafel Voedseltransitie van DuurzaamDoor (RVO), Stadslandbouw Nederland en Voedsel Anders Netwerk.