Oratie prof. dr. Tine De Moor: "Shakeholder society? Social enterprises, citizens and collectiv

09-03-2023

Op 17 februari vond ons symposium "From science to society: evidence-based lessons for (cooperative) social enterprises" plaats, gevolgd door de inaugurele rede van prof. dr. Tine De Moor getiteld: “Shakeholder society? Social Enterprises, citizens and collective action in the community economy".

Hoe gaan we om met de grote uitdagingen van onze huidige samenleving? We weten wat we moeten doen, discussiëren vaak over wie daarbij het voortouw moet nemen en er zijn veel technologische innovaties die kunnen helpen, maar we schieten nog steeds tekort om onze economie regeneratiever te maken. Kan een focus op een economie gestuurd door de behoeften en collectieve actie van burgers ons vooruit helpen? Willen burgers betrokken worden en zo ja, wat gebeurt er nu al? Wat zijn de voordelen maar ook mogelijke negatieve effecten en valkuilen van het mogelijk maken van coöperatieve sociale ondernemingen? In "Shakeholder society?" kijkt Tine De Moor naar de mogelijkheden om de rollen van 'stakeholders' en 'shareholders' dichter bij elkaar te brengen.

Download de tekst

Wil je graag nog eens de toespraak terug zien of kon je er niet bij zijn? Bekijk dan hieronder de opname! Ook de livestream van het voorafgaande symposium:"From science to society: evidence-based lessons for (cooperative) social enterprises" is terug te zien, die vind je hier!

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Cookie-instellingen